ZONDAG 28 JANUARI 2018  Editie5 

  


Parkeren 
De Grote Kerk Alkmaar is goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn vijf parkeergarages. Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karpeton die eenvoudig vanaf de ringweg rond Alkmaar te bereiken zijn. Dichtsbijzijnd is de Parkeergarage Grote Kerk aan de Bagijnenstraat. Deze garage heeft 80 parkeerplaatsen. De voetgangersuitgang komt uit in de Kerkstraat.  Klik hier voor de routebeschrijving.

Met de auto
Komend vanaf Amsterdam of Haarlem is de aanbevolen garage kunt u parkeren in de Singelgarage. Deze is direct bereikbaar vanaf de Kennemerstraatweg en op loopafstand van de Grote Kerk (uitgang Centrum, Ritsevoort).

Komend vanaf Bergen of Den Helder is de aanbevolen garage: De Vest (2 minuten lopen) of Overstad (5 minuten lopen). Beide direct bereikbaar vanaf de Helderseweg.

Met de trein
Het NS-station is op loopafstand (circa 10 minuten). Bij het verlaten van het station gaat u naar rechts tot aan het kruispunt (winkelstraat). Vervolgens gaat u naar links de winkelstraat in, steekt verderop de weg over bij de Geestersingel en loopt rechtdoor tot aan de Grote Kerk. 

Met de bus
Bij de Grote Kerk, halte Kerkplein, stopt buslijn 1.